Всі проектиДопомога населенню

Благодійний фонд "Мирне Небо Харкова" та Всесвітня продовольча програма ООН: Спільні зусилля заради допомоги населенню

Благодійний фонд "Мирне Небо Харкова" з великим ентузіазмом та вірою в майбутнє співпрацює із Всесвітньою продовольчою програмою ООН, щоб допомогти найбільш вразливим верствам населення. У цей складний час ми об'єднали наші зусилля, аби підтримати тих, хто найбільше потребує гуманітарної допомоги, а саме продуктів харчування.

Всесвітня продовольча програма ООН — наш надійний партнер, який разом з нами допомагає полегшити тяжкі життєві обставини, з якими стикаються українці.

Наша мета — забезпечити кожного, хто цього потребує, необхідними продуктами харчування. Ми з особливою увагою ставимося до формування продуктових наборів, які мають довгий термін придатності та можуть забезпечити різноманітний раціон, багатий на усі необхідні мікро-, макроелементи та вітаміни. Кожен набір підбирається з турботою про здоров'я та добробут людей.

Продуктові набори, роздача та звітність

Процес роздачі продуктових наборів від Всесвітньої Продовольчої програми ООН організовано таким чином, щоб допомога надходила швидко та ефективно. Ми працюємо на Харківщині та Херсонщині, де потреби високі. Кожен продуктовий набір включає основні продукти, які забезпечують базові потреби людини:

- Свіжий хліб.

- Борошно. Для випікання хліба та інших хлібобулочних виробів, які є основою будь-якого столу.

- Рис — легко зберігати та готувати.

- Макарони — швидко готувати, а відчуття ситості залишається надовго.

- Крупи: Пшенична, гречана, кукурудзяна багаті на вітаміни та мінерали.

- Консервовані продукти: М'ясні, рибні, овочеві консерви мають довгий термін придатності, зручні у зберіганні та є джерелом білка.

- Олія необхідна для будь-якої страви і сприяє її засвоєнню.

- Чай та кава.

- Цукор.

- Сіль — життєво необхідна приправа.

Ці продуктові набори не просто годують, а й рятують життя та дарують мешканцям надію на краще життя.

Наші працівники виїжджають на місця видачі у громадах та видають набори. Під час роздачі ми знімаємо фото або відеозвіт за згодою отримувача допомоги, з якими можна ознайомитись у наших соціальних мережах або на нашому сайті.

Допомога на Харківщині

На деокупованих територіях значна частина будівель потребує відновлення. Внаслідок бойових дій були зруйновані підприємства, магазини, домівки. Існують села, де  люди навіть не мають змоги купити хліб, не кажучи вже про базові продукти харчування.

Ми робимо все можливе, щоб кожен житель Харківської області був нагодований. Наші основні зони роботи у рамках спільного проєкту із Всесвітня продовольча програма ООН – це Циркунівська та Дергачівська громади, Липецька громада 

Допомога на Херсонщині

Життя під обстрілами та з постійними бойовими діями в кількох кілометрах є неймовірно складним як матеріально, так і фізично й психологічно, гуманітарні набори від Всесвітня продовольча програма ООН не тільки підтримують фізичне здоровʼя та енергію, а й допомагають людям триматися на плаву психологічно. Адже вони відчувають нашу турботу і знають, що вони не сам на сам із проблемами. Ми забезпечуємо мешканців Херсонщини продуктовими наборами та свіжим хлібом на регулярній основі, що саме по собі вже піднімає настрій та дарує віру у завтра, де точно є надія на мир та щасливе життя.

Основні критерії, за якими видаються продуктові набори

Херсон та область:

  • домогосподарства, у складі яких є людина зі статусом одинокого батька/матері (обов’язково довідка про статус одинокого батька/матері);
  • малозабезпечена родина  (обов’язково документ про призначення соціальної допомоги як малозабезпеченої родини);
  • домогосподарства, у складі яких є особа, що втратила роботу  (обов’язково довідка про статус безробітного або інший документ, що засвідчує відсутність працевлаштування на теперішній час);
  • багатодітна сім'я (3+ дітей, обов’язково свідоцтва по народження трьох і більше дітей віком до 18 років);


Харківська область : Циркунівська та Дергачівська, Липецька громада 

Всі мешканці, котрі проживають в даних громадах

м. Дергачі 

  • домогосподарства, у складі яких є людина з інвалідністю 1 та 2 , 3 групи або дитина з інвалідністю (обов’язково документ, що засвідчує інвалідність);
  • домогосподарства, у складі яких є людина зі статусом одинокого батька/матері (обов’язково довідка про статус одинокого батька/матері);
  • малозабезпечена родина (обов’язково документ про призначення соціальної допомоги як малозабезпеченої родини);
  • домогосподарства, у складі яких є людина, що втратила роботу (обов’язково довідка про статус безробітного або інший документ, що засвідчує відсутність працевлаштування на теперішній час);
  • домогосподарства на обліку в територіальному центрі;
  • домогосподарства, що складається з однієї людини похилого віку 60+;
  • багатодітна сім'я (3+ дітей, обов’язково свідоцтва по народження трьох і більше дітей віком до 18 років);

Видача допомоги відбувається виключно за наявності оригіналів документів усіх членів домогосподарств, таких як паспорт, ідентифікаційний код платника податків та документи, що підтверджують належність до вразливої категорії. 

Привід для гордості

Наше партнерство із Всесвітньою продовольчою програмою ООН є прикладом того, як міжнародні організації можуть об'єднуватись заради досягнення цілей. Ми активно працюємо над тим, щоб наша робота охопила кожного українця, який її потребує. Спільні проєкти дозволяють нам значно розширити масштаби діяльності та забезпечити підтримку більшій кількості людей. Запрошуємо до співпраці великі благодійні організації, бізнеси та волонтерів, які готові та хочуть робити добру справу заради щасливого майбутнього. Ми віримо, що тільки усі разом ми можемо подарувати надію та світло в найтемніші часи.

Слідкуйте за нами

в соціальних мережах

Ми будемо продовжувати свою справу та після неї. Долучайтесь до нас

Як можна

допомогти?

Ми продовжуватимемо своє діло до перемоги і після неї. Долучайтесь до нашого фонду, врятуймо разом тих, хто без нас не впорається!
Стати партнером
Ми налагоджуємо партнерства з усім світом. Розглянемо усі пропозиції та поділимося запитами.
Контакти
Задонатити напряму
Копіюйте найбiльш зручні для вас наші реквізити, щоб допомогти гривнею, євро або доларом.
Відкрити реквізити
Стати одним з нас
Телефонуй нам сьогодні, якщо маєш ресурс, яким хочеш поділитися. Дякуємо за твою активність!
Приєднатися